December 31, 2012

HAPPY ENDING



Assalamualaikum

hai.. salam terakhir 2012.. hemm sedih suka duka plak tetiba
bila nak wat entry tentang 2012 yang terakhir nie.. terlalu
banyak kenangan yang ada sepanjng 2012 nie.. terlalu banyak
cepat betul masa berlalu.. rase mcam baru semalam je sambut
besday yang ke 21 tahun.. tengok-tengok dah masuk 2013 dan
umur akan naik lagi satu tahun kan.. ya allah,, tpi ini
lah yang aku hadapi .. malah semua mahluk di dunia ini kan hadapi..




tapi bila di kenangkan balik.. alhamdulilah tahun 2012 nie
terlalu bnyak kenangan manis yang telah dilalui,
syukur kenangan itu juga lah telah bnyak mematang
kan diri ini dari menjadi seorang anak.. pelajar, dan kawan
yang terbaik..

mungkin tak de apa yang aku harapkan untuk tahun 2013 yang bakal
tiba 1 hari lagi.. cuba berharap 2013 akan jadikan diri
ini lebih bermakna kerana sekarang sambung balik study
untuk degree yang lebih mencabar dari diploma dulu.. dan
berharap semoga setiap apa yang dilakukan di berkati oleh Allah
s.w.t.. Amin..

" kepada ibu bapa.. emak dan abah yang masih setia disisi
adik terima kasih emak abah.. kepada adik beradik, along
angah dan effa yang selalu disisi jugak terima kasih, kepada
teman tapi mesra saya yang selalu disis terima kasih juga
dan teristimewa buat semua yang telah hadir dalam hidup ini
sepanjang tahun 2012 terima kasih banyak-banyak.. hanya
tuhan dapat membalas keikhlasan kamu semua.. LOVE..LOVE YOU 
so MUCH... "




Akhir kata tahun 2013 ini akan menjadi tahun yang akan di
kenag sehingga akhir hayat.. semoga tahun 2013 jugak
dapat mengajar aku tentang erti kehidupan yang lebih
bermakna inShaaAllah..Amin...



December 28, 2012

KERINDUAAN MELANDA



Assalamualaikum..


selamat pagi lagi.. jangan tekejud lah okey.. memang nie akan jadi tabiat saya sejak-sejak nak final nie.. saya tak akan tidur malam sampai kesubuh.. itu lah aktiviti sejak-sejak nak dekat final.. bukan sebab tak boleh tito tpy nak cuba buat lebih sikit study.. moga-moga usaha nie berhasil bila lihat result nt.. insyallah amin..

Tpy.. oppssss nie bukan entry yang patut saya tujukan pagi-pagi nie.. kene balik pada tajuk post sebenar "KERINDUAAN YANG MELANDA" .. tajuk pun orang mesti dapat tahu kan.. rindu .. rindu pada kekasih ke.. rindu pada ibu bapa ke atau rindu pada makanan.. atau sebagai nya.. tpy rindu yang saya nak tujukkan pagi nie ialah rindu pada saat saya di politeknik dulu.. 

Rindu yang tak dapat dikawal lagi.. lagi-lagi sekarang tengah tetekan dengan FINAL paper.. rindu tu datang sendiri dengan tiba-tiba .. almaklum lah saya nie nama je study.. tpy study ye 5 minit je yang selebihnya lebih kat persaan kurang focus yang tak boleh berubah-ubah nie.. hemm .. apa boleh buat tu lah terpaksa jaga malam sebab nak toup up balik waktu mengalamun yang terlebih tu..

Back to story.. dan dipendekkan cerita teruslah ya.. kepada kawan-kawan poli dari sem 1c.. sem 2c.. sem 3c.. sem 4 praktikal.. sem 5c dan sem 6c.. "aku amat merindui korang sangat .. hanya tuhan yang tahu perasaan aku sekarang " meronta-ronta nak jumpa korang sume terutamanya geng strawberry aku.. I miss U.. I miss U guys...



disini aku paparkan lah gambar-gambar kenangan kita sebagai penghilang rasa rindu aku nie k
TERIMA LAH...







ili farhana



syafiqah sidek

farah adila


Asyikin

husna hafiza


Akhir kata.. pada kawan-kawan yang lain yang tidak dapat dipaparkan gambarnya disini.. jgan risau aku tetap rindu korang dalam hati aku.. nanti insyallah kita jumpa time anis kawin dengan sadiq k.. tak pun kita jumpa lagi bila time konvo orait kat tempat kita berjumpa dan berpisah Politeknik Sultan Idris shah..

salam sayang dari aku untuk korang semua.. LOVE N MISS YOU!



December 27, 2012

CEPAT HILANG FOCUS


Assalamualaikum..


ENTRY UNTUK DIRI SENDIRI... Sekian..


selamat malam.. hemm masih lagi tak tidur seperti semalam jugak ke? hemm harap-harap tak lah k elis.. tolong lah jangan salah gunakan mata dan tubuh badan kau lagi dengan pekara yang tak mendatang kan hasil untuk final nie... elis ingat tak hari nie dah hari ke berapa.. tinggal lagi berapa hari je lagi elis oiii.. sedarlah dari mimpi ko yang ko ingat ko kat tempat istimewa semua benda leh datng sendiri bergolek-golek dari langit gitu.. hemm apa nak jadi elis.. apa nak jadi nak Fail ke..


Dah 2 hari ko balik hostel tapi apa yang ko dapat elis..apa?? aku tnya nie.., jgn lah macam nie.. tolonglah .. jgan kecewa dan sia-sia kan masa dan tenaga ko dengan perkara yang tak mendatangkan hasil untuk paper final ko.. final degree elis bukan macam diploma dulu.. boleh lah main suap-suap lagi.. skng nie sume benda kena buat sendiri.. ko ada 6 paper elis sumenya Teori.. hafal ingat dan faham elis.. nie bukan benda main-main nie masa depan ko.. masa depan.. 


kenapa ko tak leh focus.. 5 minit je ko focus kat nota tu.. dan selebihnya ko bukak telefon lah.. main rambut lah.. belek sana sini lah.. baca masj lah.. mengelamun.. apa nie elis apa nie!! 


kenapa ko tak boleh focus macam kawan-kawan ko yang lain study sampai leh ingat dari satu bab ke bab yang lain.. ko nak hancurkan masa depan ko ke.. jangan nanti ko nangis macm hari tu lagi elis bila ko tahu apa keputusan yang ko bakal dapat.. nak ke macam tu.. nak ke... 

tolong lah elis .. aku harap sangat tinggal lagi bape hari je lagi nak masuk bulan 1 tahun baru.. dan nak dekat je lagi paper pertama yang bakal ko jawab 2.1.2013,,, tolong lah elis aku beharap sangat dekat ko dah aku letakkan harapan yang sangat tinggi untuk ko berubah sekarang masih ada masa.. jgn ko sia-sia kan masa yang ada nie elis.. tolong lah aku merayu pada ko elis... tolong lah



FOCUS..




itu sahaja yang aku harapkan dengan focus yang ko berikan sekarang aku percaya ko akan happy bila tengok result ko nt elis percaya lah kata-kata aku ini.. TOLONG.. TOLONG AKU




December 26, 2012

H.A.T.I


Assalamualaikum..

selamat pagi sume.. bagun-bagun subuh.. tpy saya tak payah bagun liat-liat pun sebab tak lelapkan mata langsung satu malam hari nie. Dahsyat kan,, sangat dahsyat macam owang yang sedang putus cinta nangis tengah malam sampai ke pagi hee.. tpi itu bukan apa yang saya lakukan sekarang malah lagi teruk dari itu.. hahah ... (gurau)..

Saya tak rase sedikit rasa ngantuk langsung malah sangat segar seperti makan pil guna-guna sehingga leka macam orang yang study sangat bersungguh-sungguh gitu,, padahal tinggal seminggu lagi nak paper FINAL.. still main-main.. elis..elis.. klau lah mak tahu mesti mengamuk nasib sekarang duduk kat hostel.. hemmm

tapy buka saya suka-suka nak buat macam nie.. nie semua ni kebetulan.. mula-mula ingat kan nak hilangkan rasa ngtuk ..saja lah gatalkan tangan nie dengan on9 blog ke blog baca entry-entry yang menarik... last-last "aku kecundang jugak" dengan satu blog yang sangat-sangat dahsyat dari mula story dia sehingga lah ke hari nie.. story dia umpama sedang membaca NOVEL...(novel pun ko tak penah baca eliss haha)... tapy hakikatnya dia adalah satu coretan perjalanan dan kisah hidup seorang wanita yang realiti.. bukan palsu.. macam owang putih cakap " very horrible"..

Dari satu entry ke satu entry yang lain lah yang membuatkan mata dan otak ini.. sangat aktif bergerak.. dan berkata-kata "teruskan membaca .. teruskan membaca elis ",, sehingga terdengar satu suara yang sangat merdu iaitu AZAN... rupa-rupanya sampai kesubuh.... ya allah elis.. hemm

dalam kes ini.. tak de sape yang harus disalahkan ya elis... jangan nak salahkan entry tu .. sebab dia sangat menarik.. taniah.. Buat penulis entry tu memang telah berjaya menawan hati saya.. ada sedih pada pemulaanya coretannya... tapi ending setakat 26.12.2012 nie sangat happy.. alhamdulilah semoga blogger ini terus happy dan happy selamanya amin..


to blogger ini ... saya suka blog anda H.A.T.I ..

http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/




TO : this blogger sorry saya tak tahu nama blogger dia yang sebenar sory sangat-sangat tapi yang nie saya tahu nama sangat cute Nur Fasya Afrina... yang bermaksud "Cahaya Hatiku Putih Kemerahan".. say thanks you to your mama & papa okey.. saya harap blogger ini dapat terus membuat entry-entry yang menarik... dan lebih kepada happy ending.. insyallah..amin..


THANK'S A LOTT.. IKHLAS DARI SAYA ELIS ELISSA..
**orang yang tak tidur malam,, sekarang boleh ganti tidur dengan lena balik hahaha.. Zzzzz.....  :)



December 24, 2012

OHHH FINAL



Assalamualaikum...

hai.. sorry ..saya masih tidak boleh melelapkan mata.. hemm banyak benda yang sedang bermain difikiran nie.. tah lah mungkin hari semakin hampir dengan penentuaan hidup saya pada sem nie.. benda yang mungkin tidak saya suka.. dan mungkin juga ramai jugak tidak menyukainya jugak lah kot.. dari sekolah rendah, menengah masa ambil diploma sehingga lah ke degree nie FINAl dalam setiap penghujung pembelajaran adalah pekara yang paling saya takuti.. OMG..OMG... kena lalui juga jika ingin mengengam segulung ijazah elis.. wajib elis.. bukan harus dan makruh lagi..

Dari mane nak mula pun tak tahu,, mungkin disebabkan ada pekara yang terjadi hari tu sakit-sakit satu badan membuat kan saya menjadi sangt-sangat lah blur.. ya allah berikan lah aku petunjukMu ya allah..

hemmm saya perlukan kekuatan untuk menjawap final yang tinggal berapa minggu.... opppss bukan minggu but hari ... yup day..elis day... hemmm... kekuatan datang lah untuk aku bangun dan bangkit dari kegagalan hari tu.. taknak ada repeat paper elis please.. please don't do that elis.. hemmm




"Ya allah hambamu bermohon pada mu... tenangkan lah lapangkan lah hatiku untuk menuju kejayaan yang telah aku impikan ini ya allah.. sesungguhnya engkau maha mendengar doa hamba-hamba mu.. amin ya allah ya tuhan ku.."


please elis buat lah yang terbaik untuk mak abah dan keluarga kau,, please
jangan kecewakan mereka..

Biar menangis sekarang,, jangan menangis di kemudian hari :(

December 12, 2012

PERGI TAK KEMBALI


Assalamualaikum..

hello.. hari nie nak update entry tentang pergi tak kembali... lain macam je kan tajuknya.. haha sebenanrnya tak de benda pun yang serius sangat cuma kamu kamu semua perasaan,, hari nie kan 12.12.2012,, jadi mesti ramai yang upadate yang menarik-menarik je kan sebab tak nak lepaskan peluang.. yelah 12.12.12 nie dah tak kan datang dah lepas nie mana ada agy tarikh yang semanarik nie macam 13.13.13... pasti-pasti lah dah tak de kan..  :)

jadi dari tady elis cuba pikir nak wat apa ngn entry 12.12.12 nie.. sebb mmg tak de idea langsung.. skang nie elis upadate blog bukan agy nak cari follower yang ikut tapy nak jadikan satu kenangan dalam hidup.. bila satu hari nt bila dah tua-tua ke.. boleh lah baca sume entry dari zaman muda sampai lah ketua.. boleh jugak ubat hati yang kecewa nanti kan.. kita tak semestinya happy selalu..

agy satu elis wat blog nie,, untuk elis sentiasa igat apa yang telah elis lakukan sepanjang hidup elis nie.. sebab masa muda kita dah tak kan kembali agy.. hemm sedih plak..


apa yang boleh harap kan untuk blog nie.. semoga satu hari nanti bila elis dah tak de di dunia ini biarlah ia menjadi satu kenangan. kenangan elis di dunia.. untuk tatapan rakan-rakan.. dan sesiapa je lah yang merindui.. bila diowang baca mungkin akan lebih faham apa yang cuba elis sampaikan sebab elis menulis entry nie mmg lahir dari hati elis sendiri.. tak penah rasa untuk mengejar follower yang ramai. hanya untuk tatapan diri sendiri dan pada satu saat nanti untuk orang lain pulak okey.. hee



yang terakhir sekali.. selamat datang 12.12.2012 dan selamat tinggal jugak buat 12.12.2012 yang pergi tak akan kembali agy..

berharap masa akan datang akan menyimpan seribu kenangan manis buat hidup ini... amin... ya allah..


December 11, 2012

SASAU


Assalamualaikum..

thank's for this song to me.. saya akan cuba untuk menghayati maksud disebalik lagu yang telah diberi.. 
mungkin ada maksud yang cuba untuk awak sampaikan pada saya..
walaupun lagu ni dah lama keluar, tpy saya baru pertama kali dengar full lagu nie.. thanks..




Kau hadir tanpa ku sedari,
Mengisi kekosongan hati,
Kini kau pergi tinggalkan ku,
Lemas ku dalam sepi......

Hujan yang turun ke bumi,
Membawa rindu yang mengunung,
Kau biarkan ku oh sendiri,
Malam ku tanpa mimpi.......

Mengapa tangan kau lepaskan,
Setelah hatiku kau tawan,

Mengapa takdir memisahkan,
Hanya aku cinta kau seorang,

Mengapa tangan kau lepaskan,
Setelah hatiku kau tawan..

Angin malam bawalah cintaku,
Menghapus rasa rindu.......


sory you for everthing.. saya masih mencari dimana letaknya kesalahan itu :(

HANYA KAU CINTA KU SEORANG

December 8, 2012

AWAK >>> AWAK PANDAI



Assalamualaikum..

hai.. hari nie nak story  pasal tady yang baru jadi tak sampai 10 minit.. heheh saya tertiba rasa bahagia dan hati menjadi berbunga-bunga mungkin malam nie akan tidur tak ingat dunia kot.. hahah
in love with you dear..

hahah.. gelak plak sengih-sengih kambing .. malu plak nak story tapi apa boleh wat sebelum kejadian tady pun memang igat nak update blog malam nie.. tapy nak story pasal benda lain, benda yang kecewa tetiba nak tukar topik kepada cerita gembira plak.. hahha apa lah aku nie... 
tu lah namanya penangan cinta ! Aduhaii elis tak tidur malam di buatnya


Tak mau lah panjang-panjang kan cerita, kita straight je lah kat jalan lurus k..  haha

kepada yang telah mencuri hati saya tadi terima kasih,, mmg pada mulanya saya nak marak kat awak.. sebb saya takut awak mungkir janji agy, sebb nt saya kecewa.. klau saya dah kecewa habis lah awak .. hemm tpy awak cam dah tahu je saya tgah ada perasaan marah time tu kat awak.. then..

AWAK..

tpon saya pun berbunyi.. rupa-rupanya awak.. wink** bahagia nya time tu.. seolah-olah awak boleh baca isi hati saya yang tengah nak marah-marah, benci-benci, n geram-geram kat awak akan.. alah so sweett,,, heee

kita cakap tpn, dan awak telah buktikan pada saya awak mmg pandai dari saya walaupun saya ambik degree skang tpy saya tak sepandai awak,, sayang lah awak tak study.. tapy awak kata mungkin saya pandai untuk smbung belajar sampai peringkat tertinggi,, dan awak mungkin pandai dalam masa depan.. tu kata awak,, mungkin ada betulnya jugak :)

BTW, thanks kasi semangat untuk study subjek SEJARAH yang bakal saya duduki bulan 1 nanti.. awk mmg pandai sangat apa je awak cakap mmg betul ngn sejarah.. saya boleh jatuh hati bila awak cakap tady (*Aduhaaiii mmg dah jatuh hati pun bebunga-bunga)...

lepas cakap tpn ngn awak tdy,, saya dah tak jadi nak marah-marah awak dah .. awak pandai seolah-olah tahu baca isi hati saya.. terima kasih awak tuk malam nie,, so sweet.. :)




tuk sesiapa yang terasa story nie sebenarnya mmg untuk awak pun.. saya janji saya akan belajar rajin-rajin sampai berjaya.. saya akan bantu keluarga saya,, dan saya pasti bantu awak satu hari nanti.. awak saya sayang awak.. n in love with you (*MALU) wink** heee

GUD NITE (=
"tidur dalam senyuman"



November 30, 2012

Gagal Sekali Bukan Gagal Selamanya



Assalamualaikum..

Hai.. hari nie elis nak buat satu entri untuk diri sendiri.. supaya lebih menyedari akan kesilapan yang telah elis lakukan.. jika sikap ini tidak di ubah dari sekarang nanti elis takut akan lebih hanyut dengan kelalaian dalam pelajaran.

tak nak story panjang mungkin dengan membaca article ini korang akan lebih faham tentang apa yang cuba elis sampaikan.. semoga article ini menjadi pengajaran buat diri elis sendiri amin... ya allah.

____________________________________________

Salam...dulu, masa sy di IPTA, sy dilanda perkara yg sama;
1. saya kurang minat course yang di ambil
2. saya selalu fail subjek-subjek tertentu (waktu kuiz dan test)
3. persekitaran yang kurang memberangsangkan (kawan-kawan selalu ajak keluar makan, minum, lepak-lepak, dll)

Dah tak tahan, saya jumpa ketua jabatan, beritahu yang saya mahu keluar. Tapi, beliau tidak membenarkan. Alhamdulillah, keputusan itu tepat. Beliaulah yang banyak membimbing saya, memberi kata-kata semangat. Setiap subjek yang saya lemah, saya akan rapatkan diri dengan pengajar. Saya terus terang beritahu yang saya lemah dan minta 'special attention'. Alhamdulillah, cara ni berkesan buat diri saya. Saya kerap jumpa pensyarah di waktu kelapangan.

Kemudian, datang masalah lain pula. Kadang-kadang, bila dah belajar gila-gila, result pula kurang memberangsangkan. Sepatutnya, dapat A, kita dapat C pula...aduhai...sedihnya!...Seorang teman belajar saya, seoranag cina selalu bertanya kepada saya;

"Kita dah belajar bersungguh-sungguh, tapi masih tak dapat A...sometime I rasa give up..."

Then saya jawab;

"Mungkin sekarang kita tak dapat apa yang kita nak, mungkin kita akan dapat kemudian..."

Memang betul saya kira penyataan saya kerana Allah permudahkan urusan kami dalam mencari kerja. Baru habis belajar dan belum grad, tapi alhamdulillah kami dah dapat kerja. Mungkin Allah balas usaha sungguh-sungguh kami sewaktu belajar dulu dengan mudahnya dapat kerja...Alhamdulillah!!!

So, kepada adik, jangan mudah putus asa. Yakin dengan rahmat Allah. Jangan pedulikan ajakan kawan ke arah yang akan ganggu pelajaran adik, usaha bersungguh-sungguh (cikgu saya pesan pada saya, belajar biar sampai muntah), dan tawakal pada Allah...Gud luck ok!

________________________________________________________


semoga apa yang terjadi menjadi pengajaran buat KAU untuk berubah menjadi yang lebih baik.. berubah lah elis sebelum KAU terlambat.. :(




November 27, 2012

Jumpa Kesayangan


Assalamualaikum..


Hai, hello-hello... lama tak update... kali nie nak update cikit story teharu,,,
hee... terharu and terharu..

sebenarnya ceter nie dah jadi malam ahad hari tu.. 25.11.2012.. tapi al-maklumlah asik busy memanjang je kan apa boleh wat study.. (study sgt kan :) )..

okey back to the story, ahad lepas kawan saya pengarang jatuh, buah hati kekasih abadi and kawan dunia akhirat datang MELAWAT saya.. wah sungguh terharu gitu.. lama sangat dah tak jumpa manja-manja story-story gosip-gosip rindu sangat.. tapi so sweet bila ada owang yang sudi ingat kat kita kan,,, aduhai thanks dear.. luv you..


sebenarnya indu sangat pada yang lain walaupun yang datang hanya dua owang daripada lima.. tapi happy sangat malam tu.. abis mekaup doarang kot.. peluk cium-cium padan muka sape suh wat kita indu.. haha sangat tekejud dan tak sangka ada jugak yang masing sayang n mis ..


To you : Nur Syafiqah Bintik Sidek dan Pasanganya, serta Husna Hafiza saya nak ucap kan ribuan terima kasih kerana memberi satu kenangan yang manis malam ahad hari tu,, boyh of you so sweett.. nt next time kita jumpa sume sakali k.. miss of you..




kepada Piqa and Abang sayang dia tu kawin jgn lupa jemput kita tau...
Tunang jagan lupa bagi tahu,,

LOVE YOU FOREVER <3

November 19, 2012

TWO YEARS


Assalamualaikum..


Hello.. hari nie entry for two years.. tak perlu tahu two years apa kot.. yang penting two years yang sangat sedih.. pada pemulaannya mcam happy je tpy akhirnya sad ending.. 

Apa yang boleh di sampai kan kepada orang tu thnks a lot.. sentiase ada dengan saya dan sudi terima seadaanya..

Tapi kenapa setiap kali tahun-tahun yang mendatang kamu selalu buat peragai.. tahun lepas pun mcam tu jgak kn.. dah nasib badan.. mungkin dah tak serasi agaknya.. patut nya kita tak ada apa-apa lagi kot mungkin itu yang terbaik.. hemmm

Jgn kerana kesilapan yang kecil akan mendatangkan akibat yang sangat besar. 
saya tak tahu macam mane nak faham kamu lagi dah.. apa yang kamu mahu pun saya dah tak boleh nak faham.. apa guna lagi kan still untuk bersama satu sama lain lama-lama lagi kan klau dalam hati asik "makan Hati saja"..


lastly.. to you.. thanks a lot for TWO YEARS...



November 15, 2012

Dia Dah Pergi Tinggalkan Saya


Assalamualaikum

hai, entry kali nie, elis nak story sedih sikit *bukan sikit tapi banyak sikit hemmm
:( .. Entry kali nie di tujukan khas buat insan yang paling elis sayang, dari dulu kini, sekarang
dan selamanya.. insyallah

*Kamu thanks be my freand until we still young at 12 years old
# kamu thanks sebab sentiasa ada kat sisi saya susah dan senang
*kamu thanks sebab selalu menjadi pendengar yang baik dan setia untuk saya
#kamu thanks sebab bila saya takut nak kuar umah kamu selalu teman kan saya
#kamu thanks sebab tak penah bosan melayan kerenah kawan kamu y gila nie
*kamu thanks sudi kawan dan terima saya seadanya



#kamu saya nak kamu tahu saya sayang kamu sangat
*kamu saya nak kamu tahu saya akan rindu pada kamu
#kamu saya nak kamu tahu saya akan igat kamu sehingga akhir hayat saya
*kamu saya nak kamu tahu kamu lah kawan saya dunia dan akhirat
#kamu saya nak kamu tahu kamu kawan "The best" yang saya ada


To you HAFIZAH BINTI AZMI... sayang saya pada persahabatan kita ini tidak akan mati sehingga lah akhir hayat saya.. saya percaya pada takdir bahawa kita kan berjumpa lagi dan akan merasa saat-saat kita bahagia dulu-dulu kan bertiga. aku harap ko tak kan lupakan aku kat sane k..

Be a nice gurl n bahagia dengan sapa sahaja yang ko sayang okey aku sentiasa doakan yang terbaik untuk ko di sini .. AMIN  :'(

( walaupun ko hanya pindah tempat tinggal jauh dari aku tapi kehilangan ko amat mendalam dalam hidup aku FIZA..  kini aku jauh dari kawan sebaik ko )




October 31, 2012

[ Dear AAO ]


Assalamualaikum.

For the last Oktober ..
Nothing to say....



Kau Yang Terindah 



Ku Disini Mengalunkan Rindu Yang Resah
Aku Disini Memuja Bayangmu
setiap Detik Degup Nadiku Hanya Untukmu
Cinta Membara Jiwa Gelora

Kau Yang Terindah Didalam Hidupku
Hanya Cintamu Mekar Selamanya
Tak Inginku Lagi Mencintai Yang Lain
Kau Telah Mengikatku Selamanya


Ku Disini Menantikan Janji Yang Hilang
Aku Disini Menghitung Harapan
Setiap Detik Tiap Nafasku Ada Cintamu
Bagai Semalam Semuanya Hilang

Kau Yang Terindah Didalam Hidupku
Hanya Cintamu Mekar Selamanya
Tak Inginku Lagi Mencintai Yang Lain
Kau Telah Mengikatku Selamanya

Ku Disini Menantikan Janji Yang Hilang
Aku Disini Menghitung Harapan
Setiap Detik Tiap Nafasku Ada Cintamu
Bagai Semalam Semuanya Hilang
Bagai Semalam Semuanya Hilang


October 13, 2012

BERSYUKUR LAH DAPAT SAYA !


Assalamualaikum

mood... moooddd mane kau hilang
kembali lah i need you rite now..

hari nie story saya tak berunsurkan happy k (*jdy jangan cuba-cuba nak wat air mata nie jatuh..)
tegah cuba tabah kan hati..

Straight je lah citer.. tak mau cakap banyak !

lisa bukan nama sebenar,, dah 1 tahun 10 bulan cauple dengan boy dia mad. mad seorang yang sagt baik dan setia. sepanjang pengenalan mereka, mereka hanya pernah berjumpa sebanyak tiga kali sahaja
itu pun pada tahun lepas 2011. lisa seorang yang memahami dah tidak memaksa, malah redha dengan apa yang akan berlaku..
 ________________________________________________________________________
Pada satu hari

mad : awak rindu lah
lisa : yeke.. saya pun rindu .. rindu nak jumpa awak
mad : yeke.. okey lah 13 nie saya trun k jumpa awak
lisa : (dalam hati happy sagt).. awak nak trun sbb apa?
mad : sbb saya ada konsert alang-alang saya jumpa awak trus lah k
lisa: okey

pada hari-hari nak dekat 13

mad : awak tiket konsert saya sold out lah,, saya tak jdy trun kl
lisa : (*dalam keadaan terkejud n agak tekilan sedikit) ohh tak pe lah lain kali kita jumpa.
mad : boleh jumpa nt saya trun lah jumpa awak je tak lh g konset pun k??
lisa : yeke tak susah ke macam tu sian awak je, tak pe lah lain kali kita jumpa (*ayat untuk memahami)
(*padahal hati berat nak cakap cam tu.. sebb sayang kan tak nak ssah  kan.. jauh JBKL) *igat dapat lah jawapan y sedap didegar last jawapan dia..
mad : hemm okey awak saya ikut cakap awak lah ..
lisa :(*itu kau jawap kat aku,... hancur hati..hemmmm dalam hati menitis air mata)
_____________________________________________________________________________
apa yang boleh dihuraikan

awak besyukur lah dapat saya k... kenapa awk wat cam nie.. awk tahu tak bila wanita cakap tak pada mulut 
dia sebenarnya ya pada hati nya okey.. saya selalu paham awak.. selalu mgalah sebab apa.. sebab saya sayang
dan masih cinta kan awak.. kita jauh susah untuk ada kekuatan nak kekal.. tapy jujur dan kepercayaan awak
buat saya setia even saya teluka tgok pasangan lain bahagia selalu besama... awak tahu kan kita dah lama 
tak jumpa.. cuba awak renung ada tak wanita sekuat saya yang tabah bila tgok pasangan lain bahagia dan
selalu bersama, dan cuba awak bayangkan kalau awak dapat pompan lain adakan dia seperti saya akan kuat dah masih 
petahan kan cinta dia dgan awak wlaupun dalam keadaan macam nie.. awk pikir lah

awak apa yang boleh saya cakap sayang lah saya selagi saya masih sayang kan awak
dan cinta lah saya selagi saya cinta kan awak.. nanti bila hati saya dah betul-betul
teluka saya tak kan padang awak lagi dan mungkin pada masa itu saya telah bagi cinta saya
pada owang y lebih memerlukan..

awak sedar dan bersyukurlah punya saya... hemmm 
(*sory saya dah kalah air mata saya jatuh sampai baju saya basah.. ini sume kerana awak)







October 10, 2012

KAKA KUKU KAKI KU ..


Assalamualaikum..

hye.. youu all (^_^) ... aduh sakitnya.... hemmm..  dah seminggu dah upanya rasa sakit nie.. igat kan leh lah baik cam tu je kot.. hemmm tpy..... makin teruk plak dia *ngde betul
(*tak faham dan** blur)
Apa motif ngn tajuk entry ya.. tak de kena mengena langsung rasanya.. hahah (*shokk sendiri SS lah aku nie baru perasan)..
penat + sakit... malas lah nak citer panjang-panjang straight to point je lah k.. sebenarnya tajuk mmg tak de kena mengena dengan apa yang nak dicerita kali nie pun..
k story terus lah..

pada suatu hari...
_________________________________________________________________________________

part 1

10.15 am....
Me : nak pegi ke tak nak.. jap agy ada kelas kul 12 sempat ke tak ya.. (*ckap dalam ati je*)
Nadia : elis btul ke nak g PKU nie..
Me : aha lah nadia ada gap agy sejam ni..
Nadia : okey kita naik bus K15 dulu k.. byee...
Me : bye..

---------------------------------------------------

part 2


10.30am (*bus KPZ sampai-sampai.. sambil menunggu nak naik)

Maya : elis buat apa kat sini .. napa nak naik bus KPZ
Me : hai maya.. kita nak g PKU lah..
Maya : ohh nak wat injeksion student tu ya
Me : ehhh tak lah ... nie kaki kita .. hemmm
Maya : nape?
Me : (* Angkat sikit kain dan tunjuk).. kena iron
Maya : eeee ngerinya.. dah jom naik bus..



Dalam bus .... ada tempat duduk kosong tggal 1 je..

Maya : elis duduk lah k.. kaki sakit kan
Me : tak pe.. tak pe.. (*puiihhh tapy duduk gak tak malu hahah *)
kat satu station sebelum samapai PKU.. ada satu student nie (*tak knal) duk kat depan saya, tiba-tiba maya
bersuara...
Maya : awak jaga-jaga sikit k jgan langgar dia.. kaki dia sakit
Me : (*MAYA .. hemmm thanks walau tak lah truk sgt pun, *ngade je lebih)

to Maya : U so SWEEETTTT HONEY !!


10.45am.. ( Dalam PKU )
Maya : nurse mana nak injuksion tu?
Nurse_1 : Tingkat 1 k...
Maya : elis sini.. nurse nie dia ada...
Nurse_1 : ya nape?
Me : nie kaki saya melecur.. hemmm (^_^) *sedih konon
Nurse_1 : pegi kat kuanter pendaftaran k
Me : okey terima kasih (*ada ke aku cakap.. haa )
Maya : elis kita naik tingkat satu dulu k.. kita punya kat atas .. tuu pegi situ daftar k
Me : okey ... papaiii

To Maya : dalam hatii.. baiknya awak... terima kasih


-------------------------------------------------------

part 3

11.00am (Ambil no giliran dan menunggu)


Me : ya allah.. lamanya .. nak tggu nombor aku naik lambatnya padahal nak tggu 5 owng je mcam nak tggu
     giliran 20 orang.. heemmm (*dalam hati dah pukul 11.15am dah nie.. nombor tak panggil-panggil agy nie
     dah lah ada kelas kul 12 nie.. quiz plak.. aduhai.. balik ke tak.. balik ke tak.. ah.. stay je lah
     masuk lambat sikit tak pe kot)
SCREEN BERBUNYI : 181 kaunter 21
Nurse_2 : kad matrik cik...
Me : bagi...
Nurse_2 :pulang kat matrik tak cakap pape...
Me: blurrr.... nak g mane nie diri sini.. sana ke balik dapat ubat terus nie.. (*tanya orang je lah) awak
    nak tanya pas daftar nak g ane ya?
Gegurl bertudung : cuba tgok kat nom giliran atas tu nurse tu tulis no bilik..
Me : ohh sepuluh.. (*malunya.. tak pe lah fisrt time).. thanks...(*senyum kambing)

------------------------------------------
part 4

11.30am

Me : dah pukul 11.30 nie.. ya allah lambat kan lah masa..
Nurse_3 : Noor elissa
Me : (*haa masuk pun.. alhamdulilah)
Doktar : ya cik sakit apa ya?
Me : tak dokta nie kaki saya mcm melecur kena panas (*sambil selak kain tunjuk)
Doktar : bila kena nie?
Me : dah seminggu dah..
Doktor : seminggu baru nak datang?
Me : saya busy dokta.. (*busy lah sagt) cam ne ya dokta nak wat apa nak balut ke nak biarkan je nie
Doktar : (*diam..sambil tesenggeh kot.. senyum nmpak gigi)
Me: (*ehh dokta nie gelak kan aku plak.. kelakar ke soalan aku.. nasib dokta cute.. hahha )
Doktar : k cik pasnie bawak kertas nie g bilik 37 pastu ambik ubat kat kaunter 28 k
Me : okey dokta terima kasi (*terima kasih gelak kan saya hee )

------------------------------------------------
part 5

11.45am (kat luar bilik 37...)

Abang_Nurse_1 : ya nak apa ya?
Me : tak nie doktar suh datang sini?
Abang_Nurse_1 : ohh nak cuci luka.. masuk-masuk
Me :(*blur.. sambil masuk kena cuci ke? ,, k wat je lah dah dia suh g bilik 37)
Abang_Nurse_2 : nape nie?
Abang_Nurse_1 : kaki dia luka... k kat ne luka tu?
Me : (*alamak nak tjuk ke.. dah lah kaki aku tak berapa nak cantikk.... pastu nurse plak laki.. aduhai..
     redha je lah .. selak slow2)
Abang_Nurse_1 : ohh cikit je kena apa nie?
Abang_Nurse_2 : (*sambil tutup tiraii langsing)
Me : (*dia ttup tirai plak)... nie kena iron baju..
Abang_Nurse_1 :(*gelak) kena iron.. lah cam ne leh kena.. cam kelakar je
Me : aku pun citer.... bla...bla..bla....
Abang_Nurse_1 : la sikit je.. bila kena?
Me : seminggu dah..
Abang_Nurse_2 : seminggu baru nak datang?
Me : busy lah (*tipu agy lantak lah hahah )
Abang_Nurse_1 : busy apa ya?
me : busy lah ada kelas.. test.. quiz agy.. bla..bla..bla..
Abang_Nurse_2 : napa busy?
Me : lahhh abng nie gedik lah tnya agy soalan yang sama... nasib ada abang_nurse satu yang tolong jawap kan
     heee.. (*gatal plak tetibe)
Abang_Nurse_1 : nie awak nie owang mana? sarawak
Me :(*ada rupa owng serawak ke aku nie.. hee) tak lah.. owang sini je..
Abang_Nurse_2 : serdang?
Me : tak lah BTS..
Abang_Nurse_1 : ohhhh...
Abang_Nurse_2 : ohhhh... okey dah siap balut..
Abang_Nurse_1 : awak tak yah mandi lah k.. biar kan dia sehari je
Me : tak mandi alahhhhh.. hemmm (*mengeluh)
Abang_Nurse_2 : k lah klau nak mandi gak.. pandai-pandai lah k balut ngn kain ke apa je..
Me : okey.. terima kasih..
Abang_Nurse_1 : (*sambil bejalan ngn saya menuju ke pintu) k nanti g kuanter 28 letak surat nie dalam bakul
               n ambil ubat k..
Me : okey terima kasih.. (*Winkk...Wink )

to Abang_Nurse_1 :thanks balut kan kaki n hantar sampai depan pintu agy.. auuuwww sweett
to Abang_Nurse_2 :thanks jugak tolong balut kan kaki saya yang tak berapa canti nie.. sweett jugak.. Wink
(* to Abang_Nurse jumpa agy ... nampak sangat gatal tul akau nie.. hahah..sampai dua owng tolong ubat kan
padahal sikit je pun.. heee (*gelak sopan) )


-----------------------------------------------------
part 6

12.00 (tempat menunggu ubat..)

sambil duduk-duduk nak tggu nama panggil..
Me : (*dalam hati ubat nie nak kena bayar ke tak nie.. aduhai nak kena tnya owng sebelah agy) nak tnya
ubat ambik nak kena bayar ke?
Gadis_bertudung : tak lah student tak payah bayar pun..
Me : ohh yeke .. hee thanks (*Free upaya bgus nya.. hemmm )
Nurse_3 : Noor elissa..
Me : Datang kat nurse..
Nurse_3 : okey nie ubat makan.. makan 2 kali sehari lepas makan... bla...bla...bla..
Me : terima kasih...



saya pun belari kerana jam telah menunjukkan sudah pukul 12pm ada kelas TITAS.. dengan kaki
berbalut kuat kan semangat dan terus belari.. hee


SELESAI.. THE END
________________________________________________________________________


huuuuu penatnya menaip... mana lah dapat tenaga cam nie kan nak ceter panjang-panjang nie..
nie sebab saya ceter pun nak jadi kan dia satu kenangan dalam hidup,hari nie hari paling sweeetttt bagi
saya yeahhh ... alhamdulilah...

sakit tengkuk dah menaip.. bye.... thanks kepada yang ada dalam memory hidup elis hari nie
saya tak akan lupakan jasa anda sume sampai bila-bila..

SWEEEEETTTTTTTTTTTTTT MEMORY !






October 1, 2012

Welcome OctoBer


Assalamualaikum..

hye sume.. hope happy-happy k with insan tersayang (*bukan setakat ngn BF and GF je k) yang paling penting ngan family..





** Refer to tajuk ...
Ada apa dengan october kan??

mesti tertanya-tnya.. btw bagi elis tak de apa pun yang istimewa ngn bulan october nie.. Apa yang boleh elis harap kan bulan october nie menjadi yang lebih baik dari bulan-bulan yang lepas dan kalau boleh menjadi kenangan bulan yang istimewa wat diri elis amin..


P/S For OCTOBER : Be A Good For Me Okey. I Will Remember You until I Died !!
Hahahahahah

September 28, 2012

D0ktor & Sainstis

Assalamualaikum...


hye.. hemmm penatnya nak menulis tambah malas gitu... tpy mcm jeles plak tengok blog kawan-kawan hari-hari update latest story *nak jugak**... cuma elis tak de masa lah skang *alasan owang lain study gak kan, leh je update, apa lah ko nie elis.. (*owang nak pakai blog sebuk nak pakai jugak. padan lah dengan muka*membebel dalam hati gitu).. hahah


okey2 lah.. disebab kan tahap kemalasan tengah tinggi nie,, straight to the point je lah k..


Hari selasa hari tu alah Tuesday,, haa!! first time dalam idup elis dapat pakai baju dokta.. haa jgan main2 bukan baju dokta yang budak time kecik-kecik main k, nie betol2 punya.. kemain agy time tu mula lah berangan-rangan nak jady dokta klau tak dapat jdy dokta jdy saintis pun leh lah kan.. (*janji ado)


 

Elis kena pakai baju tu bukan ya apa k,, tahun nie kan semester pertama elis sambung degree tahun nie jugak lah elis wajib ambik subjek Biologi.. Bila ambik subjek tu kena lah rajin masuk lab, sebenarnya baju tu tak lah dokta sangat tapy kat U dia jadi baju rasmi bila nak masuk makmal (Lab), jdy student suma wajib lah pakai for safety lah kan katanya.. hee



Dapat jugak lah merasa jdy dokta walaupun dalam seminggu sekali je masuk makmal jdy lah berangan kejab.. (*tapy bila tgok balik baju yang dipakai tu ada mcm pekeja kilang elektrik pun ada.. hahah) tak kesah lah yang penting ilmu didada tu kan bukan skadar begaya je ilmu tu pun kena kasi penuh jgak okey elis (*peringatan untuk diri sendiri *wink**



K lah sume saya tito dulu k... NITE Zzzzzzzz  :)

sweettt dream!




September 18, 2012

Engagement

Assalamualaikum...



Hai... heee hari nie nak story satu ceter yang best +++ terkejud.. gempak lah jugak dengan tajuknya kan pertunangan.. BTW y paling penting bukan petunangan elis k.. (lambat agy degree dulu)




Back to story ... tunang, sapa yang tak nak kan agy-agy dengan pasangan yang kita kawan kita cinta bertahun-tahun, bebulan-bulan dan berhari-hari.. story elis hari nie nak ucapan kan taniah tu my freands anis and pasangan dia sadiq yang telah selamat ditunangkan pada 15.SEPTEMBER.2012 hari sabtu baru-baru nie.. alhamdulilah..


Hee..
sebab apa elis nak tulis sgt entry nie,, okey mesti nak tahu kan.. entry nie nak dihadiah kan buat pasangan yang bertunang tu sebab kedua-dua pasangan tu bekas classmated elis time study kat politeknik 3 tahun yang lepas..



Terlalu banyak kenangan yang elis rasa dan lihat sepanjang percintaan mereka tu.. bak kata owng putih.. so Sweet lah cam tuu.. hahah... Anis jugak (Tunang sadiq) penah jadi elis punya roometed time kat poli 6 bulan.. time tu dia dah couple dah ngn tunang dia sadiq.. 




Terlalu banyak cabaran dan dugaan yang diowng lalui untuk ketahap ini.. itu apa yang elis nampak lah yang tak nak nampat tuu hanya pasangan tunang nie je tahukan ..  akhirnya diowang disatukan.. teringat agy satu ceter bila kat poli dulu kami selalu borak sapa yang akan kawin dulu dalam kelas dan sekarang dah tejawab bila pasangan ini telah berjaya pecahkan record ... mungkin bagi owang lain mereka terlalu muda tapi ini lah dikatakan jodoh ditangan tuhan kan..




Lastly, apa yang elis boleh huraian kan ... Taniah ( Anis And Sadiq ) semoga kamu berdua akan disatukan nanti dan bahagia bukan sahaja di dunia tetapi di akhirat.. 



To Me Anda SOOO SWEeeeetttt <3




September 12, 2012

Digree PART 1

Assalamualaikum..


hye,, sory terlalu lama magambil masa untuk menulis story baru .. hehe sebab tady elis baru temui jalan penyelesaian untuk masalah malware yang menimpa blog kesayangan elis nie,, akhirnya setelah terjumpa blog adik manis nie [ http://sitinurazwanizalife.blogspot.com/p/tutorials.html ] dia telah membantu elis untuk memastikan malware tidak akan kembali agy insyallah  P/s : kepada sesiapa yang ada masalah mcam elis jugak boleh lah rujuk kat blog adik Siti Nurazwani k.. to the blog thanks you very much :)


okey back to title k,, sebelum tu elis bersyukur sangat telah mendapat berita gembira pada bulan 7 hari tu  after elis abiskan krusus kat perlis. balik je dari perlis  20 june 2012 dalam seminggu atau 2 minggu elis telah dapat  tawaran untuk menyambungkan pelajaran di peringkat digree dalam program Bacelor sains (Pembanggunan Manusia dan Teknologi Maklumat ) di Universiti Putra Malaysia (UPM)
alhamdulilah..




Selepas itu,
Allahamdulilah, setelah mendapat kelayakan untuk menyambungkan digree elis dapat lagi bonus tambahan bila diberitahu oleh pihak PTPTN bahawa elis layak untuk menerima (WPP) iaitu wang pendahuluan ptptn untuk membayar yuran pengajian elis pada semester pertama ini alhamdulilah murah rezeki dapat jugak meringankan beban mak ngan abah kan..



lastly,, untuk malam ini dalam digree part1 hanya ini sahaja elis dapat kongsi kan dengan kawan-kawan untuk menceritakan kegembiraan yang elis rasa apabila impian untuk berjaya dalam hidup berada jelas depan mata sekarang alhamdulilah atas rezeki yang allah berikan.


untuk story digree seterusnya akan elis ceritakan lagi jika elis ada kesempatan untuk menaip k..


[to all thanks for reading]















June 17, 2012

Study ...

Assalamulaikum...


dah tito ke??? hemm elis tak ngtuk agy tapy malas sgt **(hati berada di umah meronta2 nak kuar dating hee ) ..... sebenarnya rasa malas nak update entry... sebb malas lah,... tpy bila pikir-pikir balik nt bila dah balik kl.. dah tak de masa langsung nak update,, agy2 pasnie jadi pengangur terhormat kan.. (*yeah dah abis DIP)

okey lah disebab kan tgah malam yang sunyi nie elis malas sgt nak update entry baru .. cuma ape yang elis nak smpaikan ialah hari nie hari bapa kan... elis sayang sangat kat abah elis nama dia Mazlan Bin Ayob.. 
"Abah adik sayang abah sgt2... Miss U.. thanks jge adik ngan baik sampai boleh pikir yang mane baik dan mana jahat.. alhamdulilah.. LOVE u ABAh <3 "
 tggu adik balik nt 20 june 2012.. (NOW in PERLIS)




Iklan kejab tady.. heee 
sebenarnya elis nak post entry pasal exam .. bukan exam tuk dapat kat DIP tapy exam yang wajib elis lalui (*cewah ayat).. tuk dapatkan sijil profesional krusus yang elis join kat perlis nie...
elis exam hari selasa nie.. sebab isnin kan cuti israk mikraj.. jdy exam bawak tarikh 19.june.2012...


elis takut sangat2 skang asik pikir je.. elis nak lulus exam nie kalau boleh.. elis nak sijil tu tuk elis nak guna masa apply keje nt..

tPy masalahnya elis tak bukak buku lagi tau satu hari nie tuk study exam (*Terukkan ) tapy nak lulus ape cer.. heemmm... aduhai.. kalau kawan2 bace entry elis nie doakan lah elis kuat kan semagat nak bace buku tuk exam selasa nie k.. n doakan lah elis lulus ngan Jayanya.. Amin... insyallah elis akan cuba wat yang terbaik k... 

Now n lastly elis kene tito .. sebb nt cam ne nak study esk kan.. esk kene kuat semangat jgak bukak buku n study ELIS.. elis Boleh!! ...

Gud Luck Tuk Diri saya semoga berjaya.. Insyallah AMIN!









June 15, 2012

Berakhir Sudah ...

Assalamualaikum... hemmm


korang sihat?... hope sumenya sihat-sihat je k.... hari nie nak update entry sedih sikit lah.. sebak... n rase nak mengalirkan air mata ... tak tahu nak gmbarkan perasaan mcm ne skng nie...

Yang pasti mesti rindu sume kenangan kat perlis nie... jumpa kawan baru... jalan-jalan satu perlis.. bawak kete laju-laju .. bawak kawan-kawan jalan-jalan smpai malam-malam (kat kl tak leh wat mcm tuu... nt kene marah ngn Mak.. hee ) ....makan ramai-ramai.. makan lauk free.... sume tuu kenangan yang sgt bermakna.. yang tak leh dapat kat mana-mana pun pas nie.... ( sedih) ..
sume tuu akan jadi sejarah dan memory yang akan ada dalam hidup hingga mati... hemm

Cume yang boleh elis wat untuk hilangakan rase sedih nie ialah dengan snap pic banyak-banyak ngan korang semalam.. bila tgok balik boleh pecah perut tau.. (gelak sakan) .. mungkin pasni bila tgok gambar-gambar nie sume hilang lah sikit rase indu nya kan.. heee ...

My Trainer (sir Siva)



ucapan terakhir dari sir
 


Makn KFC sir belanja


Makan-makan


Lagi makan


we Love SIVA



Student dari JB


satu-satunya student dari PERLIS



Dua puteri dari KEDAH


Kami dari SELANGOR

Lastly ...






WE TOGETHER


akhir kata i willl miss of you .....
hope kita jumpa kat luar sane agy k.. insyallah.. mane thu satu tempat keje ke nanti kan
semoga korang berjaya dalam hidup dengan ape je yang korang ceburi
dan yang paling penting Kawin nanti jagn lupa jemput k ..
heheh ....