December 22, 2015

Final Exam Datang Lagi


Assalamualaikum semua

Hai.. aku sihat harap semua sihat-sihat jugak.. yang paling penting masih dapat rasa nikmat Allah yang luas di dunia ini. Malam nie nak buat entry pasal final exam come back. Semester ni aku sem 7 second last sebelum aku berjaya memengang segulung Ijazah. Itu lah impian aku sejak dapat result SPM lagi. Rasa tak sabar sangat, dalam masa sama rasa takut, sebab kita tak tahu apa dugaan cabaran dan segala-galanya yang telah ditetapkan oleh Allah S.W.T untuk kita.. harap yang baik-baik sahaja. Aminn

Macam biasa lah setiap kali nak exam mesti ada minggu untuk study week kan.. Jadi minggu nie lah minggu tu, kali ini punya study week aku buat keputusan untuk study dulu memandangkan nanti family nak pergi holiday sikit time cuti 24.12 dan 25.12 to. dan aku harap aku tak menyesal dengan keputusan yang aku buat nie..In Shaa Allah.. cuma nak cakap, Perasaan gemuruh setiap kali nak jawap exam to bukan masa paper depan mata tapi masa kita tengah cuba nak manfaatkan cuti seminggu study week untuk pulun semua nota-nota 14 minggu sepanjang kita dalam kelas. 

Macam to lah perasaan aku sekarang ni, hanya Allah sahaja tahu,  lagi-lagi bila dapat tahu carry mark yang 60% to pun nyawa-nyawa ikan lagilah bertambah takut. Tapi iu lah realiti kehidupan, kadang kita di atas, dan kadang kita akan dibawah. tapi aku selalu ingatkan diri aku bahawa Allah tak kan menduga Hambanya kalau hambanya tak mampu.Sebagai hamba Allah dimuka bumi ini aku hanya mampu berusaha , berdoa, tawakal dan redha dengan apa sahaja keputusan yang aku akan dapat nanti. Think positif walaupun susah tapi inilah impian aku, tinggal lagi selangkah aku nak capai impian yang selama ini aku nak, kalau dulu aku boleh kuat kenapa tak sekarang kan. 

Jadi harapan aku tinggi untuk semester nie, nak lulus semua subjek, boleh buat FYP tahun depan dan paling penting nak sama-sama bergraduat dengan kawan-kawan seperjuagan aku. Aminn...semoga Allah permudahkan segalanya..

1 comment:

  1. good luck elis for the final exam..buat yang terbaik..aku doakan moga dapat keputusan yg cemerlang..aaaminnn~

    ReplyDelete

Komen jgn Tak komen!

1.komen tidak boleh berunsur "kotor" yek!
2.Komen lah berapa banyak, xde limit pun
3.sebarang pertanyaan n cadangan akan dipertimbangkan.
4.Klau rajin komen saya, saya pasti komen blog anda kembali.
5.Selamat berkomen - komen.